Ron en Janny Harzevoort, Keurslager

Culinaire bijspecialiteiten

Wijndragers mosterd

Ambachtelijk bereide mosterdsoorten, gemaakt bij de Mosterdmakerij “de Wijndragers” uit Zwolle. Mosterd van hoge kwaliteit. Dit wordt bereikt  door te werken met zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige grondstoffen. Naast de heerlijke smaak van de producten van de “Wijndragers”, streven zij ook naar een zo gezond mogelijk product. Bijna alle producten zijn vrij van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen alsmede vrij van conserveermiddelen.

Kiooms

Heerlijke culinaire dressings van Kiooms. Dressings zonder conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen of kleurstoffen. Alle dressings zijn samengesteld op basis van zonnebloemolie, gembersiroop en dragonazijn. Na het openen zijn de flesjes nog zeker een paar maand houdbaar.
Voorbeelden van dressings van Kiooms:

  • knoflookdressing
  • mosterd-dressing
  • balsamicodressing

The MAN with the PAN

Smaken zoals de natuur ze bedoeld heeft.

The MAN with the PAN maakt 100% natuurlijke en topkwaliteit smaakmakers ontwikkelt voor de avontuurlijke en bewuste eter. The MAN with the PAN maakt geen gebruik van toevoegingen zoals aroma's, synthetische smaakversterkers, gistextracten, glutamaten, bindmiddelen of artificiële kleurstoffen. Inventiviteit en de drang om onze producten zuiver te houden zijn bij ons de belangrijkste conserveringsmiddelen. U kunt bij ons terecht voor de Spice Blends en de Hand Roasted Salts

Truffels

Truffels zijn één van de duurste ingrediënten op aarde. Een truffel is een niet gekweekt maar een 100% natuurlijk product. Truffels groeien onder de grond en zijn enkel te ruiken wanneer ze rijp zijn, en als je er een goede neus voor hebt.

Hieronder vindt u enkele fantastische truffelsuggesties én een overheerlijk recept.

Truffelmayonaise

Truffeltapenade

Truffelcarpaccio

Truffelcarpaccio is overal te gebruiken; groenteschotels, aardappelschotels en over de pasta.

Witte truffelolie

Witte truffelolie is geschikt voor het aromatiseren van pasta's, aardappelpuree, rijst- en slagerechten en voor het afmaken van vleesgerechten (carpaccio) en visgerechten (viscarpaccio). Doseer voorzichtig; de smaak is heftig!

Truffelboter

Truffelboter kunt u gebruiken waar ook gewone boter gebruikt wordt; zoals bij het afmaken van groenten en sauzen, maar ook op geroosterd brood met peper en zout. Ook te gebruiken in aardappelpuree en pastagerechten.

Truffelhoning

Truffelhoning is het lekkerst bij jonge kaassoorten zoals schapenkaas en geitenkaas. Snijdt een jong geitenkaastorentje doormidden, beleg het onderste deel met truffelcarpaccio en zet de afgesneden top er weer op. Even in de oven of magnetron, totdat het begint te smelten. Serveren op een spiegeltje van truffelhoning, garneren met zwarte peper, geroosterde pijnboompitten en rucola. Zowel voor- als nagerecht!

Truffel schnitzel

Benodigdheden:

  • 8 kalfsschnitzels
  • 100 gram Sali (klein bosje) 
  • truffel salami 8 plakjes 
  • peper 
  • zout 

Kalfsschnitzel bestrooien met peper en licht zouten. De sali en truffelsalami met een cocktailprikker vastzetten in de schnitzel (aan beide kanten). Vervolgens kort bakken aan beide zijden.

Recept voor ca. 4 personen. Eet smakelijk!

Carpaccio

Carpaccio is zeer dun gesneden verse biefstuk (bekend als 'ossenhaas’). Wij hebben de carpaccio voor u al in een rondje gesneden. Als u de carpaccio serveert op een bedje sla en met uw eigengemaakte dressing, heeft u absoluut een heerlijk voorgerecht. Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om een dressing te maken. Wij geven u graag een gemakkelijke tip voor een lekkere dressing.

Dit is de basis:

  • olijfolie
  • beetje azijn
  • ruim zout
  • ruim peper
  • tipje cajunkruiden (vraag er naar in de winkel )

En zo maakt u het…De olie even roeren en over de carpaccio uitgieten. Voeg dan wat pijnboompitjes toe, kleine stukjes Tasty tommy’s (échte tomaatjes), wat oude kaas en verse bieslook. En genieten maar.

 

Ron en Janny Harzevoort, Keurslager

Lange Nering 10
8302EC Emmeloord
0527612214
0527618046

Openingstijden

maandag 10:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 21:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten